zondag 3 november

Trudo's zondag Gasten - Een spraakmakend talkshow in de Academiezaal: Hoe heilig was Trudo écht?

Het is zondagnamiddag, een mens wil dan even achterover leunen en gezellig mijmeren over wat er in de stad en in de wereld gebeurt. Najaar 2019 zijn Truienaars van allerlei slag in de ban van de zevenjaarlijkse Trudofeesten.

In zes talkshows ontvangt theaterkunstenaar Guido Wevers telkens drie zondaggasten voor een gesprek over Trudo, over het leven in de Trudostad tegen de achtergrond van ontwikkelingen in Europa. Waar beter dan in de Academiezaal kan Guido zijn gasten en ook ons ontvangen? De ontvangst is compleet met een jeugdige muziekband en natuurlijk ook met koffie en Truiense taart.

Voor Guido zelf was Trudo tot voor kort een nobele onbekende. Gelukkig is hij behalve kunstenaar ook een fanaat wielertoerist. En dus fietste hij in de zomer 2019 Trudo achterna van Sint-Truiden naar Metz. Daar was indertijd het koninklijk hof en een vermaard seminarie gevestigd waren. Trudo deed er zijn priesterstudies en schonk zijn rijke grondbezittingen aan de bisschop van Metz. Op de heen- en terugweg leest de eenzame wielertoerist Guido de oudste levensverhalen van Trudo en gaat in gesprek met mensen van vandaag. Bij het begin van elke zondagshow zal Guido Wevers als geboren verteller verslag uitbrengen over zijn sportieve fietstocht en culturele ontdekkingsreis.

Come and see: Guido meets Trudo!

De Trudofeesten lopen stilaan ten einde. Hoogtijd om de échte Trudo te leren kennen. Prof. Hans Geybels is bekend als woordvoerder van kardinaal Danneels en als schrijver van 2 boeken over Volksheiligen en Tradities in Vlaanderen. Na de koffie en taart gaat gastheer Guido Wevers in gesprek met dominee Liliane de Oude van Protestantse Kerk Hasselt over het verzet van protestanten tegen heiligenverering, maar ook over haar veelkleurige, multiculturele kerk.

De derde zondagsgast is striptekenaar Kim Duchateau. In week- en dagbladen geeft hij met humor en scherpe pen commentaar op de actualiteit. Geen talkshow zonder live muziekband, deze editie: The Pink Lemons.

Praktisch
Academiezaal Sint-Truiden
Tickets: 11 € / jongeren tot 25 jaar en groepen 8 €
Koffie en vlaai inbegrepen.
Gastheer : Guido Wevers
Een organisatie van Compagnie TZG en cultuurcentrum de Bogaard

Bestel tickets!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info