Afbeelding erfgoud 3

Erfgoud Sint-Truiden

Vandaag is morgen al gisteren. We zijn dus werkelijk omringd met ‘erfgoed’. Bepaalde herinneringen, voorwerpen en plekken vinden we de moeite waard om over te dragen aan onze nakomelingen. Die koesteren we als het ‘erfgoud’ van Sint-Truiden.

Alle lokale erfgoeditems (fotomateriaal, verhalen, oude plannen en tekeningen, foto’s en omschrijvingen van gebouwen en kunstwerken) worden vanaf dit Trudojaar geleidelijk in één databank en via één erfgoedvenster toegankelijk. Zo komt er een aanraakscherm in een erg originele artistieke box, dat je op heel wat plaatsen in onze stad kan bekijken. Vanaf nu vind je onze ‘erfgoedbox’ terug in het stadhuis op de Grote Markt.

Via het aanraakscherm kan je je helemaal onderdompelen in de rijke geschiedenis van onze stad. Iedereen, ook kinderen, kunnen er op een eenvoudige en speelse manier kennis maken met het lokale verleden.

Bovendien kan je zelf meebouwen aan deze Truiense encyclopedie door te reageren op items waar je meer van af weet. Samen dragen we zorg voor onze tradities, dialect, ondergrondse sporen, kunstvoorwerpen, gebouwd patrimonium en boeiende figuren.

We komen zelfs naar je toe.

Ontdek ons rijk verleden op erfgoud.be!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info