Waar kan ik promomateriaal voor de Trudofeesten bekomen?

Wil je graag mee promotie maken voor de Trudofeesten? Ga dan zeker langs bij Toerisme Sint-Truiden op de Grote Markt en koop daar je promopakket: 1 vlag en 5 stickers voor 15 euro. Wil je promo maken als erkend buurtcomité? Neem dan contact op met de dienst Communicatie van de stad Sint-Truiden.

Waar kan ik tickets kopen voor het Massaspektakel?

Je kan online tickets reserveren of je kan je tickets reserveren bij de UiTBalie, Capucienessenstraat 8, 3800 Sint-Truiden of telefonisch op het nummer 011 70 17 00

Kan ik ook gratis naar het Massaspektakel komen?

Volg op 21 of 22 september het massaspektakel vanop een GRATIS staanplaats. Wat moet ik hiervoor doen?
1. Kom op 21 of 22 september tussen 10u en 20u30 naar één van onze infopunten op het Sint-Martenplein, Minderbroedersplein of Europaplein;
2. Vraag je GRATIS polsbandje dat je toegang verleent tot het massaspektakel;
3. Zak af naar onze Grote Markt (deuren open om 18u30) en geniet vanaf 20u van de voorstelling!

Opgelet: Je kan slechts één polsbandje per persoon aanvragen bij onze infostanden en zolang de voorraad strekt! Meerdere polsbandjes vragen om nadien zelf verder te verdelen is niet mogelijk. Je polsbandje wordt aangedaan bij het infopunt. Voor zaterdag en voor zondag zijn er verschillende polsbandjes. Wil je dus op zondag de voorstelling bijwonen, dan kan je hiervoor enkel op zondag een polsbandje afhalen.

Ook als je 's avonds gewoon naar de Grote Markt wil komen om iets te eten of te drinken bij één van de horecazaken, raden we je aan om vooraf een polsbandje te af te halen bij één van de infopunten.

Wat moet ik allemaal weten wanneer ik naar het Massaspektakel kom?

Het Massaspektakel begint op 21 en 22 september stipt om 20u en eindigt om 22u.

Gekochte tickets geven recht op een gegarandeerde zitplaats in het blok waarvoor je gereserveerd hebt. Wissel dit ticket om in een polsbandje dat je toegang verschaft tot het massaspektakel op de Grote Markt. Dit kan bij één van onze infopunten op het Minderbroedersplein, het Europaplein of het Sint-Martenplein. De infopunten zijn open op zaterdag 21 en op zondag 22 september telkens van 10u tot 20u30. Het infopunt op het Minderbroedersplein blijft open tot 23u.

Bij regen gaat het massaspektakel door. Iedereen krijgt in dit geval van de organisatie regenponcho’s, die je kan bekomen bij onze infopunten. Paraplu’s zijn niet toegestaan in de publiekszone op de Grote Markt.

Er is toegangscontrole aan de ingang van de Grote Markt. Gebruik steeds de toegangen die overeenkomen met de kleuren op jouw polsbandje:

  • Rood: Ingang Luikerstraat
  • Groen: Ingang Zoutstraat
  • Blauw: Ingang Stapelstraat
  • Geel: Ingang Minderbroedersplein

Er zijn geen genummerde plaatsen, dus kom op tijd en samen indien je in groep wil zitten! Aan elke toegang staan stewards om je de weg te wijzen naar jouw blok. Vanaf 18u30 kan je de publiekszone van de Grote Markt enkel nog betreden op vertoon van je geldig polsbandje. Vanaf 18u30 kan je jouw staanplaats of zitplaats effectief innemen.

Wil je graag met je (kleine) kinderen naar het Massaspektakel komen en je wil tickets boeken voor een zitplaats? Dan moet je ook een ticket reserveren voor je kind. Omwille van de veiligheid, dienen we voor iedere aanwezige persoon een zitplaats te voorzien.

Foto's nemen van het Massaspektakel is toegestaan (zonder professionele camera).

Er is een programmabrochure met meer informatie over het massaspektakel. Je kan de programmabrochure kopen voor 2 euro bij de ingangen van de publiekszone op de Grote Markt of bij één van onze infopunten.

Waar kan ik tijdens het weekend van 21 en 22 september overnachten in Sint-Truiden?

Via Toerisme Sint-Truiden vind je tal van verblijfsmogelijkheden. Onze collega’s van Toerisme kunnen je aan de balie of telefonisch ook verder helpen.

Wat kan ik doen in Sint-Truiden voordat het spektakel begint?

Tijdens de dag voorzien we heel wat straatanimatie rond de straten die leiden naar de Markt, allemaal gratis. Het volledige programma van het feestweekend van 21 en 22 september kan je hier terugvinden. Meer tips voor een daguitstapje naar de hoofdstad van Haspengouw (wandelingen, historische monumenten bezoeken, kasteeldomein Speelhof met een grote speeltuin en afspanning, fietstochten,…) vind je hier.

Waar kan ik tijdens het weekend van 21 en 22 september best mijn wagen parkeren?

Een groot gedeelte van het stadscentrum van Sint-Truiden is tijdens het weekend van 21 en 22 september verkeersvrij. Je kan je wagen dan ook parkeren aan de rand van de stad. Meer info over parkeren vind je hier.

Heb ik recht op korting bij aankoop van tickets voor het massaspektakel?

Het massaspektakel is een UiTPAsactiviteit. Mensen met recht op een verhoogde tegemoetkoming kunnen met de UiTPAS HASPENGOUW een ticket kopen met 80 % korting. Hiervoor moet je aan de balie van CC de bogaard zijn. Heb je nog geen UitPAS ga dan naar een van onze verkooppunten: alle info vind je hier.

Welke veiligheidsmaatregelen zijn er van kracht voor en tijdens het massaspektakel?

Hou je steeds aan de instructies van de stewards en het veiligheidspersoneel.

Paraplu’s zijn niet toegelaten tijdens het massaspektakel. Heb je toch een paraplu bij? Dan kan je die inleveren aan de ingang van de publiekszone en weer gaan afhalen na afloop van de voorstelling aan het infopunt op het Minderbroedersplein. Vraag een gratis regenponcho bij één van onze infopunten wanneer regen voorspeld is tijdens de voorstelling.

Grote rugzakken zijn niet toegestaan in de publiekszone op de Grote Markt.

Het is ook verboden om volgende voorwerpen binnen te brengen in de publiekszone op de Grote Markt:
- alcohol, flessen, glazen, blikken, drugs of opwekkende middelen, e.a. - projectielen of explosieven in vaste, vloeibare of gasachtige toestand;
- ontvlambare producten of materialen, spuitbussen;
- pyrotechnische voorwerpen zoals Bengaals vuur, enz.;
- om het even welk wapen of gevaarlijk, snijdend of kneuzend voorwerp dat als dusdanig zou kunnen worden gebruikt (stokken, kettingen, slag-, steek- of stootwapens, e.a.);
- alles als middel om de orde te verstoren, de veiligheid van de menigte in gevaar te brengen en/of schade toe te brengen aan goederen en personen;
- rugzakken, valiezen… (handtassen dienen bij het betreden spontaan geopend te worden);
- toeters met drukgas;
- elk middel dat er toe leidt om geluid elektronisch te versterken hetzij door een elektronisch, elektrisch of enig ander middel van stroomvoorziening of daarmee gelijkgesteld ( vb. megafoon, micro's, enz.);
- fietsen, brommers enz..

Honden zijn enkel toegelaten in de publiekszone op de Grote Markt:
- met leiband terwijl de eigenaar zit op een van de terrassen;
- als blindengeleide hond.

Andere dieren zijn niet toegelaten, mits toestemming van de veiligheidsverantwoordelijke.

De organisator behoudt zich uit veiligheidsoverwegingen het recht voor om:
- het evenement te onderbreken of stop te zetten;
- de toeschouwers tijdelijk in de evenementenzones op te houden voor, tijdens of bij het einde van het evenement;
- de evenementenzones geheel of gedeeltelijk te ontruimen;
- de toegang tot de evenementenzones te weigeren.

Elke bezoeker van de evenementenzones doet dat volledig op eigen risico. De organisator kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal en/of ongevallen.

Elke persoon die binnenkomt in de evenementenzones kan worden gefilmd en de beelden kunnen worden geregistreerd en opgeslagen. Het registreren en het opslaan van deze beelden door de politiediensten en/of organisator gebeurt enkel in de optiek om de handhaving en de naleving van de veiligheid te verzekeren binnenin de evenementenzones. De verwerking van de beelden heeft tot doel de inbreuken op het reglement van inwendige orde te voorkomen en op te sporen, en hun sanctie mogelijk te maken door de identificatie van de daders.

Er kunnen foto’s en bewegende beelden gemaakt worden voor gebruik op onze externe communicatiemiddelen (sociale media, website, perscommunicatie,…). Indien je hierover vragen hebt, kan je contact opnemen met de dienst Communicatie van de stad Sint-Truiden via info@sint-truiden.be.

Het reglement van interne orde kan je hier raadplegen.

Ik wil gewoon iets komen eten in één van de horecazaken op de Grote Markt. Kan dat?

Dat kan. Wil je vanaf 17u nog iets gaan drinken of eten? Dan raden we je aan om vooraf naar één van de infopunten te komen om een bandje af te halen (gratis staanplaats). De Grote Markt is vanaf 18u30 enkel nog toegankelijk met een polsbandje.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info