zondag 6 oktober

Trudo's Zondag Gasten - Een spraakmakende talkshow in de Academiezaal: De Koningin Elisabethwedstrijd in de Academiezaal: why not?

Het is zondagnamiddag, een mens wil dan even achterover leunen en gezellig mijmeren over wat er in de stad en in de wereld gebeurt. Najaar 2019 zijn Truienaars van allerlei slag in de ban van de zevenjaarlijkse Trudofeesten.

In zes talkshows ontvangt theaterkunstenaar Guido Wevers telkens drie zondaggasten voor een gesprek over Trudo, over het leven in de Trudostad tegen de achtergrond van ontwikkelingen in Europa. Waar beter dan in de Academiezaal kan Guido zijn gasten en ook ons ontvangen? De ontvangst is compleet met een jeugdige muziekband en natuurlijk ook met koffie en Truiense taart.

Voor Guido zelf was Trudo tot voor kort een nobele onbekende. Gelukkig is hij behalve kunstenaar ook een fanaat wielertoerist. En dus fietste hij in de zomer 2019 Trudo achterna van Sint-Truiden naar Metz. Daar was indertijd het koninklijk hof en een vermaard seminarie gevestigd waren. Trudo deed er zijn priesterstudies en schonk zijn rijke grondbezittingen aan de bisschop van Metz. Op de heen- en terugweg leest de eenzame wielertoerist Guido de oudste levensverhalen van Trudo en gaat in gesprek met mensen van vandaag. Bij het begin van elke zondagshow zal Guido Wevers als geboren verteller verslag uitbrengen over zijn sportieve fietstocht en culturele ontdekkingsreis.

Come and see: Guido meets Trudo!

Dit weekend strijkt B-Classic in Sint-Truiden neer met Quartz, een internationaal festival voor strijkkwartet. Gilles Ledure is sinds dit jaar juryvoorzitter bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool- en pianoconcours. Hij is de geknipte man om de kunst van het samenspelen in een strijkkwartet toe te lichten.

Na de zondagse taartpauze gaat Guido Wevers in gesprek met Bob Permentier, artistiek leider van B-Classic. Zijn missie is “klassieke muziek niet klassiek” bij het Limburgse publiek te brengen. De derde gast wordt wellicht een radiopresentatrice die zich jarenlang op Studio Brussel met alternatieve muziek (van rock tot hiphop) uitleefde en nu een eigen programma op Radio 1 heeft. Muziekgasten zijn vandaag de violist Jonathan Ponet en andere strijkers van het Adelphi Quartett.

Praktisch
Academiezaal Sint-Truiden
Tickets: 11 € / jongeren tot 25 jaar en groepen 8 €
Koffie en vlaai inbegrepen.
Gastheer: Guido Wevers
Een organisatie van Compagnie TZG en cultuurcentrum de Bogaard

Bestel tickets!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info