donderdag 1 augustus t.e.m. zondag 22 september

't Neigemenneke - Den Diksjónèèr

‘t Neigemènneke, de Sint-Truidense Kring voor Dialect en Volkskunde, heeft besloten om op vraag van vele Truienaren en naar aanleiding van het Trudojaar een herdruk van den Diksjónèèr (1995) uit te geven.

Den Diksjónèèr presenteert op 403 pagina’s een unieke verzameling van dialectwoorden met hun vertaling in het Algemeen Nederlands en met uitdrukkingen waarin ze gebruikt worden.

Voor de dialectleek is dit boek dè leidraad om specifieke dialectwoorden te vinden die afwijken van het gekende woord in het Algemeen Nederlands.


De schrijver en lezer van dialectteksten vindt in dit werk de spraakkunst die aangeeft waar het dialect afwijkt van het Algemeen Nederlands en afspraken over de spelling en schrijfwijze van het dialect om het voor iedereen leesbaar te maken (Sint-Truidense Aangepaste Spelling).

Vanaf 1 augustus kan je een exemplaar kopen bij Toerisme Sint-Truiden, in een aantal krantenwinkels en op de Trudomarkt op 21 en 22 september.

Meer info
Dany Engelbosch
dany.engelbosch@skynet.be

Meer weten over 't Neigemenneke?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info