vrijdag 17 mei t.e.m. zondag 19 mei

Trudo in Sint-Truiden, nu in Pastel

De stichter van onze stad en hedendaagse kunst? Een ongewone combinatie, zou je op het eerste zicht, zeggen, maar niets is minder waar. Dat bewijzen de kunstenaars in opleiding van de ateliers teken-en schilderkunst voor volwassenen van de Academie van Haspengouw, afdeling beeld, o.l.v. Sandra Vandepoel– in samenwerking met de Vzw Koninklijke Kunstkring.

Zij herdenken de werken van de heilige Trudo op een eigentijdse manier: geen slaafse iconografie maar veelkleurige moderne geabstraheerde uitbeeldingen van het leven en mirakels van Trudo en de stad Sint-Truiden. De relatief grote werken (50 x 70cm) zijn geïnspireerd door de originele vita van de heilige Trudo.

Soft pastel is een techniek die tekenen en schilderen, rechtstreeks met pigmenten, combineert en die daardoor werken met schitterende kleuren oplevert (denk daarbij aan Degas, Chagall, Redon,…). Deze techniek is historisch vooral in Frankrijk met succes uitgeoefend maar in Vlaanderen slechts sporadisch. Nochtans past deze mooie techniek uitstekend in onze tijdsgeest (snel, efficiënt, kleurrijk en duurzaam).

Je kan deze kunstwerken bewonderen tijdens een tentoonstelling in de Zoutkist op 17, 18 en 19 mei. Kom zeker langs, want dit is de eerste softpasteltentoonstelling ooit in Vlaanderen. Tijdens het tentoonstellingsweekend staan ook de deuren van de Academie Haspengouw Beeld. Je kan dan een initiatie ‘werken met soft pastels’ volgen en proeven van de sfeer tijdens de ateliers.

Praktisch
De Zoutkist / Koninklijke Kunstkring, Tiensevest 25, 3800 Sint-Truiden
V
rijdagavond, 17 mei 2019 vanaf 20u: opening en vernissage
Zaterdag 18 mei en zondag 19 mei 2019: open van 10u tot 18u, in aanwezigheid van de deelnemende kunstenaars
Zondag 19 mei 2019: van 13u30 tot 18u: open atelier in de Academie

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info