vrijdag 22 november

Sluiting Trudojaar

2019 was voor Sint-Truiden een feestjaar waarbij onze stadspatroon gevierd werd in allerhande initiatieven en festiviteiten. Het 'Trudojaar' wordt officieel gesloten op vrijdag 22 en zaterdag 23 november 2019.

Vrijdag 22 november 2019 Feestelijke lichtprocessie en vespers bij de sluiting van het Trudojaar

Locatie: Stadscentrum

Vrijdagavond trekt om 19.30 uur weer een lichtprocessie met het reliekschrijn van de heilige Trudo door het centrum van onze stad naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Daar houden we aansluitend met muziek en zang het avondgebed ter ere van onze heilige.

Kom jij ook weer zoals vorig jaar om een lichtje te dragen en mee te stappen? Het wordt op deze donkere novemberavond vast weer een mooie processie van hoop, licht en verbondenheid.

Doe mee en laat vóór 8 november weten dat je meestapt via het secretariaat van de dekenij: sint.trudofederatie@gmail.com of 011/68 23 37. Een lampion met LED-lichtje krijg je van ons bij de start van de processie.

Zaterdag 23 november 2019 Feestelijke eucharistieviering n.a.v. de sluiting van het Trudojaar

Locatie: O.L.V.-kerk (Grote Markt)

Op zaterdag 23 november, de feestdag van Sint-Trudo, vieren we om 17.00 uur een stemmige eucharistie in de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Grote Markt. Het Sint-Trudokoor dat tijdens het afgelopen Trudojaar is opgericht zal deze viering opluisteren en ondersteunen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info