vrijdag 4 oktober t.e.m. zondag 6 oktober

Quartz Festival

Hij smeekte er al jaren om, maar in oktober is het zover en krijgt de Academiezaal in Sint-Truiden het gerenommeerde strijkkwartetfestival dat hij verdient. Drie dagen lang zullen (inter)nationale gezelschappen samen met het publiek kunnen genieten en profiteren van de unieke akoestiek van een zaal die het genre op het lijf geschreven is.

Quartz is een muziek- én een ontmoetingsfestival waar artiesten en publiek voor en na de concerten (en tijdens de pauzes - voor ellenlange integrales wordt gepast) met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Zaterdag is er een muzikale erfgoedwandeling in en om Sint-Truiden, met in de namiddag een symposium gericht op jonge, beginnende muzikanten die met een zak vol vragen op de deur van het professionalisme komen kloppen. De muzikale spil van Quartz is het beroemde Quatuor Danel. Zij krijgen tijdens de driedaagse het gezelschap van (of worden afgelost door) niet minder ronkende namen als Lise de la Salle, Sylvia Huang, Annelien Van Wauwe en vele anderen.

Presentatie is in handen van Lies Steppe.

Ontdek het hele programma op quartzfestival.com

Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019

QUARTZ, INTERNATIONAAL STRIJKKWARTET FESTIVAL

Academiezaal

Vr 4/10: €26/23
Za 5/10: €26/23
Zo 6/10: €16/13
Prijs voor 3 dagen: €60

Ontdek hier het hele programma

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info