vrijdag 3 mei

Ga jij ook met ons mee op stap in de voetsporen Sint-Trudo? In de nacht van vrijdag 3 mei op zaterdag 4 mei gaan we op tocht naar Zepperen en Velm. Het zijn tochten die ook Trudo vele malen ’s nachts stapte. Hij zoch in het donker van de nacht naar licht voor zijn levensweg en werd zo een lichtend voorbeeld voor velen.

Er is een tocht op ieders maat!

  • Gezinstocht in de vooravond: van Sint-Truiden naar Zepperen - een tocht van 6 km met vertrek om 18.00 uur en einde in Zepperen om 21 uur - overzet van de chauffeurs om de auto’s te halen.
  • Tocht bij het vallen van de nacht: Sint-Truiden - Velm - Sint-Truiden: 14 km met vertrek om 19.30 uur - pauze in Velm om 21.30 uur - einde in Sint-Truiden omstreeks 00u30.
  • Nachtpelgrimage “tot de ochtend komt”: Sint-Truiden - Zepperen - Velm - Sint-Truiden: 27 km met vertrek om 22.00 uur - halte in Zepperen om 24 uur - halte in Bevingen om 2.45 uur - halte in Velm om 4.30 uur - einde in Sint-Truiden omstreeks 7.00 uur met een ontbijt als beloning.

We vertrekken telkens vanuit de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Grote Markt, waar zandkunstenaar Immanuel Boie het levensverhaal van Trudo evoceert.
Deelnemers kunnen gratis parkeren op de Veemarkt.
We stappen in groep aan een haalbaar tempo. Onderweg zijn er bezinnende impulsen en - bij de gezinstocht - leuke opdrachtjes voor de kinderen.

Praktisch:

  • voorzie goed schoeisel en gepaste kledij;
  • op de rustpunten kan je telkens een drankje en een kleine versnapering kopen, maar breng ook zelf een drinkbus en wat mondvoorraad mee;
  • omwille van de veiligheid zorgen de deelnemers aan de tochten van 14 en 27 km voor een fluorescerend hesje en een rood lampje (bijv. een fietslichtje).

Deelnemen is gratis, maar we vragen je wel om je voor 26 april aan te melden via een mail naar sint.trudofederatie@gmail.com.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info