zondag 22 september
  • Locatie: Luikerstraat + Stapelstraat
  • Tijd: van 14u00 tot 17u00

Vitrinetentoonstelling Trudofederatie

Tijdens het Trudofeestweekend van 21 en 22 september trekt de Sint-Trudofederatie (die op 22 september Pastorale Eenheid Sint-Trudo wordt) de winkelstraten in. In enkele vitrines organiseren we telkens in de namiddag van 14.00 tot 17.00 uur kleine tentoonstellingen of activiteiten die de moeite waard zijn. Loop er eens langs!

De Ridderstraat: een geschiedenis van Trudo in beelden, straatversiering en affiches
In de Ridderstraat op nummer 16 hangen affiches van vroegere edities van de Trudofeesten uit. Er zijn pareltjes van grafische kunst bij! Oude straatversieringen zoals vuurrode vrome engelen en trotse wapenschilden van Trudofeesten uit lang vervlogen tijden kan je onder andere bewonderen in de Ridderstraat op nummer 10 en in de Plankstraat op nummer 7. Trouwens, bij meerdere huizen vind je beeldjes op de vensterbank en vlaggen die uithangen.

Een verzameling Trudo-beeldjes in allerlei vormen en kleuren, modern en antiek, vind je tentoongesteld in de Ridderstraat op nummer 9.

Het varken van Trudo
In de Stapelstraat op nummer 92 staat het verhaal van het varken van Sint-Trudo centraal. Meerdere varkentjes hebben het pand in beslag genomen. Enkele ervan zijn gemaakt door Keramiekgroep CVO Cursa Zuid-Limburg en worden verkocht ten voordele van vzw De Egeltjes, een innovatieve kinderopvang die zich openstelt voor kinderen met een extra zorgbehoefte. Je kan er ook foldertjes krijgen waarin het verhaal van Trudo's varken uitgeschreven is.

Trudo in druk – druk in de weer
Stempelaars zijn aan de slag in de Stapelstraat op nummer 33: treffende citaten worden in kleurrijke letters gestempeld en vervolgens in de vitrine gehangen. Je kan er ook een prentkaart met een inspirerende zin meekrijgen voor jezelf of voor iemand aan wie je ze wil versturen. Nog mooier is het om zelf een Trudo-kunst-kaart te drukken. Dat kan met een houtsnede gemaakt door kunstenaar Rohnny Houwaer uit Halmaal.

Ga op date!
Op een voorlopig nog geheime locatie kan je deelnemen aan een speeddate met enkele markante personen. Heb je altijd al eens willen spreken met de bisschop? Of met een kunstenaar of zuster Claris? Zelfs een gesprekje met Lisa Del Bo is mogelijk! De plaatsen zijn wel erg beperkt: per uur kunnen 4 mensen de gespreksronde aangaan. Op zaterdag- of zondagnamiddag op zoek gaan naar de locatie ergens in het centrum van Sint-Truiden en er snel bij zijn is dus de boodschap!

Vereeuwig jezelf als Trudo
In het portaal van de Sint-Martenkerk kunnen jij en je familie of vrienden een nieuwe Trudo (of Truda) worden in de fotobooth. Met mantel, staf en kerkje in je linkerhand word je op de foto gezet. De print daarvan kan je direct mee naar huis nemen samen met een folder met Trudo's levensbeschrijving. Een onvergetelijk souvenir!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info