zaterdag 21 september

Museum DE MINDERE - #GEDURFD: Sint-Franciscus en Sultan Al-Kamil

‘GEDURFD’ is de nieuwe tentoonstelling van museum DE MINDERE over de ontmoeting tussen een christen en een moslimdie de wereld op z’n kop zet.

Ontdek hoe Sint Franciscus 800 jaar geleden het ondenkbare heeft gedaan. Waarom trekt hij tegen de kruisvaardersmentaliteit én tegen de visie van de paus in naar sultan Malek Al-Kamil, de leider van de moslims in Egypte? Hoe schrijven auteurs over deze ontmoeting door de eeuwen heen? Waarom is deze ontmoeting nog altijd hét voorbeeld van interreligieuze dialoog? Hoe kan ze jouw en mijn wereld op z’n kop zetten? ‘GEDURFD’ geeft je niet alleen antwoorden op deze vragen maar nodigt je ook uit tot ontmoeting.

Durf jij de ontmoeting aan?

Maak zoals Sint Franciscus in deze tentoonstelling een gewaagde reis en durf jezelf en de ander te ontmoeten in een bijzondere ontmoetingsruimte in DE MINDERE.

Je foto en/of je verhaal in de tentoonstelling? Het kan!

Stuur je foto en/of je verhaal van een ontmoeting die je leven op z’n kop zette voor 5 september 2019 naar info@demindere.be of naar Capuciennessenstraat 1, 3800 Sint-Truiden. Wie weet wordt je foto en/of verhaal opgenomen in ‘GEDURFD’.

Ook kunstenaar Hugo Duchateau en de Academie Haspengouw Beeld werken mee
Kunstenaar Hugo Duchateau poseert voor één van z’n meest recente werken. ‘Dit is geen mediterrane blauwe lucht. Het is eerder een zware lucht, met een donkere lijn. Er hangt een zekere mist. Voor Sint Franciscus moet z’n reis een groot avontuur zijn geweest. Sint Franciscus durfde sultan Al-Kamil echt te ‘ontmoeten’. Daar wil ik mij op focussen voor de creatie van m’n installatie’, dixit Hugo. De leerlingen van het kinderatelier Academie Haspengouw Beeld Zoutleeuw hebben sultan Al-Kamil getekend. Ze zijn aan de slag gegaan met behangpapier, pandakrijt en gouden acrylverf. Deze en nog andere werken van Academie Haspengouw Beeld krijgen een mooie plaats in de tentoonstelling.


Tentoonstelling in Museum de Mindere van 20 september tot en met 15 december 2019.
Gratis toegang

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info