zaterdag 21 september
  • Locatie: Grote markt
  • Tijd: van 20u00 tot 21u30

Het massaspektakel vindt plaats op de Grote Markt. Aan de hand van een musical met speciale effecten, dans en wonderlijke muziek wordt het leven van Trudo, de stichter van Sint-Truiden verrassend en magisch gereconstrueerd. Maak je klaar voor een onvergetelijke totaalbeleving in een prachtig historisch kader!

Het verhaal
Sinds de brand in de abdij huist de Heilige Trudo in de catacomben van Brustem Poort. In alle rust en weg van de drukte, vervult Trudo hier zijn verplichtingen als beschermer van de stad. Zijn rust wordt ‘verstoord’ door Amélia, een klein meisje uit het vluchtelingencentrum, die het feestgedruis volgde en zo bij Trudo belandt. Hij neemt haar mee op een magische tocht doorheen zijn verhalen over hem en zijn Sint-Truiden.

De cast
De hoofdrollen zijn weggelegd voor Christophe Elen, Ilse La Monaca, Helle Vanderheyden en Yanni Bourguignon. Rasechte Truienaar en acteur Christophe Elen neemt de rol van Sint-Trudo voor zijn rekening. Ilse La Monaca (De Buurtpolitie) speelt de moeder van Amélia. Helle Vanderheyden, beter bekend als Prinses Iris in Prinsessia en als Martha in de Kotmadam, zal op het podium schitteren als Marie-Angelique, maîtresse van Lodewijk XIV, die als historisch figuur ook verbonden is met de geschiedenis van de stad. Yanni Bourguignon, acteur uit de populaire Vlaamse soap Familie, zal te zien zijn als Cornelis, poortwachter van de stad Sint-Truiden en tegelijk musicus/romanticus. Goele De Raedt zal ten slotte de openingsceremonie van dit alles in goede banen leiden. Daarnaast zijn er heel wat Truienaren te zien op het podium als danser(es), acteur (actrice), zanger(es) of figurant.

Het productieteam
Het massaspektakel wordt in goede banen geleid door een ervaren productieteam. Hannes Vandersteene, bekend van de Ketnet-reeks GoGoGo neemt de regie voor zijn rekening. Hij wordt hiervoor bijgestaan door Truienaar Frank Nijssens, die zijn sporen al verdiende in het lokale toneelcircuit en als leerkracht in de Academie Haspengouw. Matthew Michel, onder andere bekend van Ghost Rockers en zijn acteerwerk in de musical Spamalot, is verantwoordelijk voor de choreografie. De zangers worden begeleid door ‘vocal coach’ Goele De Raedt, die al meerdere musicalproducties op haar palmares heeft staan. Fonny De Wulf, componist van soundtracks en de muziek van Flikken en Windkracht 10, verzorgt de muziek.

Koop tickets

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info