donderdag 1 augustus t.e.m. donderdag 31 oktober

Landelijke Gilde Velm - Mysterie 680

Velm in het jaar 680. De abdij van St-Trudo bepaalt het leven in het dorp. Boeren en werklieden hebben zich hier gevestigd en genieten een zekere voorspoed door voor de abdij te werken. Maar deze rust wordt plots verstoord door een vreselijk gebeuren. Abt Trudo van de abdij van Sint-truiden zit met de handen in het haar. Eén van de broeders van de abdij, broeder Walterus werd dood teruggevonden op het dorpsplein van Velm. De gapende wonde aan zijn hoofd wijst erop dat hij werd vermoord. Maar voorlopig is het een raadsel wie de dader is en wat zijn motief was.

Help mee om de dader en zijn motief te vinden en zo het mysterie op te lossen. Langs een parcours van ongeveer 6 km kom je aan de hand van een infokaart langs 10 spandoeken met foto’s van mogelijke verdachten. Je vindt er ook nuttige info die destijds door abt Trudo werd verzameld.

De zoektocht is ondertussen afgelopen. Je kan het spel niet meer spelen.
In totaal namen 175 mensen deel aan het spel, 37 deelnameformulieren kwamen binnen. Alle ingebrachte formulieren hebben de dader gevonden, namelijk Marcus, de mandenmaker. De schiftingsvraag, aantal maiskorrels in een fles, bedroeg 875 korrels. De winnaar kreeg een overnachting met ontbijt of een 3-gangen-diner in hotel O'de Vie te Velm.

Meer weten over Mysterie 680?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info