donderdag 1 augustus t.e.m. donderdag 31 oktober

Landelijke Gilde Velm - Mysterie 680

Velm in het jaar 680. De abdij van St-Trudo bepaalt het leven in het dorp. Boeren en werklieden hebben zich hier gevestigd en genieten een zekere voorspoed door voor de abdij te werken. Maar deze rust wordt plots verstoord door een vreselijk gebeuren. Abt Trudo van de abdij van Sint-truiden zit met de handen in het haar. Eén van de broeders van de abdij, broeder Walterus werd dood teruggevonden op het dorpsplein van Velm. De gapende wonde aan zijn hoofd wijst erop dat hij werd vermoord. Maar voorlopig is het een raadsel wie de dader is en wat zijn motief was.

Help mee om de dader en zijn motief te vinden en zo het mysterie op te lossen. Langs een parcours van ongeveer 6 km kom je aan de hand van een infokaart langs 10 spandoeken met foto’s van mogelijke verdachten. Je vindt er ook nuttige info die destijds door abt Trudo werd verzameld.

Bij deze vernieuwende zoektocht ontdek je niet enkel de speurneus in jezelf , maar ook plekjes in de buurt die je nog niet eerder had gezien. De zoektocht vertrekt op het dorpsplein van Velm waar je in een kiosk inschrijvingsformulieren, spelbundels en alle nodige info kan terugvinden.

Je kan volledig zelfstandig deelnemen aan de zoektocht, doorlopend van 1 augustus tot en met 31 oktober.

Meer weten over Mysterie 680?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info