zondag 24 november

Koninklijke Harmonie der Gilde Sint-Truiden organiseert een concert dat je meeneemt doorheen de muziekgeschiedenis van Sint-Truiden. Een verteller brengt de belangrijkste gebeurtenissen. Zowel de groei van de stad, de uitbreiding van het religieuze imperium alsook sagen, de Eerste Wereldoorlog en de abdijbrand komen aan bod. Dit alles wordt gepresenteerd met bijpassende muziek en beeldmateriaal.

De Koninklijke Harmonie der Gilde werd op 15 mei 1891 opgericht uit de behoefte van de toenmalige "Gilden van Ambachten en Neringen" om over een muziekmaatschappij te kunnen beschikken zoals dat in andere steden het geval was. De allereerste benaming luidde dan ook "Harmoniemaatschappij der Gilde van Ambachten en Neringen". Deze maatschappij diende in de eerste plaats om de feesten van de verschillende gilden op te luisteren. Op 15 juli 1930 verwierf ze de titel "Koninklijk" en werd de naam gewijzigd in "Koninklijke Harmonie der Gilde". De gilden van ambachten en neringen bestonden toen immers niet meer. Vanaf 25 oktober 1952 werd het een VZW met behoud van de titel. De vereniging is plaatselijk beter bekend als "De Gilde" en draagt zo nog steeds de sporen van haar ontstaan in zich.

Praktisch

Concert Sentruin begot ich haen van Oech
zondag 24 november om 20u
Sint-Ritakerk Nieuw Sint-Truiden

Info en tickets

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info