zondag 15 september

Trudo's Zondag Gasten - Een spraakmakende talkshow in de Academiezaal: Sint-Truiden in de Wereld

Het is zondagnamiddag, een mens wil dan even achterover leunen en gezellig mijmeren over wat er in de stad en in de wereld gebeurt. Najaar 2019 zijn Truienaars van allerlei slag in de ban van de zevenjaarlijkse Trudofeesten.

In zes talkshows ontvangt theaterkunstenaar Guido Wevers telkens drie zondaggasten voor een gesprek over Trudo, over het leven in de Trudostad tegen de achtergrond van ontwikkelingen in Europa. Waar beter dan in de Academiezaal kan Guido zijn gasten en ook ons ontvangen? De ontvangst is compleet met een jeugdige muziekband en natuurlijk ook met koffie en Truiense taart.

Voor Guido zelf was Trudo tot voor kort een nobele onbekende. Gelukkig is hij behalve kunstenaar ook een fanaat wielertoerist. En dus fietste hij in de zomer 2019 Trudo achterna van Sint-Truiden naar Metz. Daar was indertijd het koninklijk hof en een vermaard seminarie gevestigd waren. Trudo deed er zijn priesterstudies en schonk zijn rijke grondbezittingen aan de bisschop van Metz. Op de heen- en terugweg leest de eenzame wielertoerist Guido de oudste levensverhalen van Trudo en gaat in gesprek met mensen van vandaag. Bij het begin van elke zondagshow zal Guido Wevers als geboren verteller verslag uitbrengen over zijn sportieve fietstocht en culturele ontdekkingsreis.

Come and see: Guido meets Trudo!

Eregast bij de wereldpremière is niemand minder dan Michaël R. Roskam. Theaterregisseur Guido Wevers is zelf een grote fan van de film Rundskop: “een streekepos met voeten in de aarde”. Ook de nieuwere films en de filmplannen van Michael zal Guido niet onbesproken laten. Guido gaat bovendien in gesprek met Britt Herbots. De Truiense topvolleybalster vervangt Nina Derwael (zij moet wegens internationale verplichtingen forfait geven). Britt Herbots werd in 2017 onder meer uitgeroepen tot Belgisch Volleybalspeelster van het jaar en won dit jaar met haar club Burso Arsizio de Europese CEV-cup. Met historicus Rombout Nijssen van het Rijksarchief verkent Guido Wevers de internationale oorsprong van de Academiezaal Tussendoor kan het publiek even op adem komen met de muziek de Truiense band ERNST met sonetten van Shakespeare.

Praktisch
Academiezaal Sint-Truiden
Tickets: 11 € / jongeren tot 25 jaar en groepen 8 €
Koffie en vlaai inbegrepen.
Gastheer : Guido Wevers
Een organisatie van Compagnie TZG en cultuurcentrum de Bogaard

Bestel tickets!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info