maandag 21 oktober

Sint-Truiden heeft in 2019 zijn patroon en stichter passend gevierd! Het hoogtepunt van dit jaar waren de feesten in het weekend van 21 en 22 september. Maar het is nog niet gedaan: voordat Trudo weer even mag gaan rusten, willen we aan zijn feestjaar nog een mooi einde breien.

Het 'Trudojaar' wordt ‘gesloten’ in het weekend van de feestdag van de onze heilige op 23 november. Op de vooravond, vrijdagavond 22 november, trekt om 19.30 uur een lichtprocessie met het reliekschrijn van Trudo door de stad naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk. We vertrekken aan de kerk van Sint-Pieter: het 'Zerkingen' vanwaar Trudo afkomstig was. In de Onze-Lieve-Vrouwekerk is er aansluitend het avondgebed met muziek en zang ter ere van onze stadspatroon. Mensen uit de parochies, verenigingen, buurtcomités en instellingen, maar ook vertegenwoordigers van andere godsdiensten en overtuigingen in onze stad zijn welkom! Zo wordt het op deze donkere novemberavond een processie van hoop, licht en verbondenheid.

Op zaterdag 23 november, de feestdag van de heilige Trudo, is er een stemmige eucharistieviering in de OLV-kerk om 17.00 uur. Tijdens deze viering zal het Trudokoor, dat in dit Trudofeestjaar ontstond, ons gebed met gezangen begeleiden. Een mooie gelegenheid voor kerk en stad om samen hulde te brengen aan haar beroemdste zoon. Na de eucharistieviering biedt de stad een receptie aan.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info