Nieuwe Grote Markt 15 1600x580

Grote Markt

De Grote Markt van Sint-truiden is dé hotspot van de Trudofeesten tijdens het weekend van 21 en 22 september en vormt het decor van het Massaspektakel.

Waar vind ik de Grote Markt?
Luchtfoto minderbroeders uitsnit 1

Minderbroedersplein

Op het Minderbroerdersplein vind je de fietsenparking, toiletten en parking voor Mindervaliden.

Waar vind ik het Minderbroedersplein?
Zoutkist

Tiensevest

De Tiensevest vormt een gezellige wandelboulevard waar je tal van foodtrucks en gezellige eetstandjes kan terugvinden. Wandel zeker door naar de Zoutkist en Jeugdhuis Expo, ook zij zijn tijdens het weekend van 21 en 22 september actief in het kader van de Trudofeesten.

Waar vind ik de Tiensevest?
Copy of St Truiden033

Sint-Trudo Abdij

Trudo, de edelman die rond 650 een kerk en klooster bouwde, maakte van deze kleine gemeenschap een welvarende abdij die uiteindelijk uitgroeide tot de stad Sint-Truiden. Breng zeker een bezoek aan de Abdijtoren. Al klimmend ervaar je de kracht van duizend jaar bouwgeschiedenis. Na 196 treden, met onderweg vijf rust- en ervaringsplatforms, geniet je van een adembenemend panorama over stad en streek.

Waar vind ik de Sint-Trudo Abdij?
J 8027 03 2016 stad STT foto selectie

Luikerstraat en Stapelstraat

De gezelligste winkelstraten van Sint-Truiden, waar je ondergedompeld wordt in de sfeer van Haspengouw. Kijk zeker uit naar de straatanimatie.

Waar vind ik de Stapelstraat en de Luikerstraat?
Naamloos

Capucienessentraat, Nicaraguaplein en Damiaanhof

De Capucienessenstraat, het Nicaraguaplein en Damiaanhof worden omgetoverd tot een gezellig stadsfestival tijdens het weekend van 21 en 22 september. Het plein vormt het decor voor de Trudomarkt een gezellige lokale markt, waar streekproducenten hun verse Haspengouwse oogst aanbieden en tal van verenigingen hun werking graag aan je voorstellen.

Waar vind ik de Trudomarkt?

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info